Leren mennen

Met paard en wagen de weg op, picknickmandje erbij, zonnig weer, kinderen op de koets. Of een puber die graag de leidsels zelf in handen wil hebben en zo zich de mooie diverse sport van het mennen eigen maakt.
Allen zullen zich in het hedendaags drukke verkeer moeten begeven.
De daar geldende regels en gevaren zijn van een heel ander kaliber dan met de fiets of auto.
Een veilig gevoel daarin krijgen is het halen van een Mendiploma.

De weg opgaan en weten hoe je situaties moet aangaan geeft een ritje buiten ook een echt gezellig ontspannen sfeer.
Vrachtwagens, tractoren, druk verkeer en jij als bestuurder van een voertuig. Voor de wagen toch een levende ziel en het dier geeft een kick.
Deze mooie hobby met veel plezier jarenlang kunnen beoefenen, daarvoor is een mendiploma vandaag de dag onontbeerlijk.
Niet alleen ga je met de juiste kennis en attitude het drukke verkeer in, maar je bent verzekerd,  je leert je paard en andere menners beter kennen waardoor je veel nieuwe ervaringen op doet en ze ook kunt delen.
Ook samen gezellige ritjes en verder bekwamen in de edele mensport en misschien een clubkampioenschap meedoen, behoort allemaal tot de mogelijkheden bij de Menvereniging Peel en Maas.

Vooral het recreatief mennen zit vandaag de dag in de lift, natuurlijk zijn er mogelijkheden genoeg om je in de mensport te begeven, maar de basis is en blijft veiligheid en kennis van zaken: over het paard, de koets, het tuig, de regels in het verkeer en de kunde van de menner. Dus mocht je je aangesproken voelen en zin hebben om je in je hobby te verdiepen, al meer als 25 jaar geven wij mencursussen. Deze wordt gegeven door gecertificeerde cursusleider Elbert Koelewijn, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Cursus menbewijs

Bij voldoende animo organiseert Menvereniging Peel en Maas onder leiding van Elbert Koelewijn  een opleiding menbewijs enkel- en tweespan. Alvorens de opleiding start zullen wij vrijblijvend een informatieavond organiseren. Indien je interesse hebt om deel te nemen aan de opleiding, nodigen we je graag uit voor de informatieavond.

De opleiding voor het Menbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het Menbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren menner bent. Een menner die de basisbeginselen van het paardrijden goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden. Het Menbewijs is onmisbaar voor iedereen die ment. Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs?

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens deze opleiding leer je ontzettend veel over paarden en paardrijden. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:

  • Mennen volgens het Achenbach systeem
  • Rijden op de openbare weg incl. verkeersregels
  • De aard en het gedrag van het paard
  • De algemene verzorging, zoals hoefverzorging en voeding, maar ook de verzorging voor en na het rijden
  • Gezondheid, ziektes en aandoeningen

Kortom een hele leuke en leerzame opleiding voor iedereen die beter wil leren mennen!

 

Menlessen

Heb je de basis van het mennen onder de knie? Dan ben je van harte welkom op onze verenigingslessen.

 

Mencursus 2024

Bij voldoende animo organiseren we in 2024 weer een mencursus. Heb je interesse en wil je graag op de hoogte worden gehouden van onze plannen? Stuur dan een mailtje met je contactgegevens naar recreanten@menverenigingpeelenmaas.nl.

Share This