Hotel restaurant Orshof in Oudsbergen België, Daar is dit jaar onze groep neergestreken.We kunnen werkelijk dit mooie hotel, een kempische boerderij aan de hand van de Solterheide, en deze geweldige streek van harte aanbevelen.Niet alleen voor de menner en ruiter, maar ook voor de wandelaar, fietser en liefhebber van heerlijk eten.Onze paarden stonden in keurige prefab stallen, water apart te halen.Voor een klein bedragje 35,00 euro eerste dag en 10 euro daaropvolgende dag inclusief hooi en stro was iedereen supertevreden.De koetsen stonden onder dak bij de tent waar ook banken en stro waren.We hadden nogal wat noten op onze zang, maar de geweldig vriendelijke mensen hebben werkelijk al onze wensen vervuld.
De kamers, het hele complex en zelfs de tuinen en terrassen  waren romantisch en mooi gerestaureerd oud. De douches waren modern en lekker.

  • Facebook
We kwamen aan op vrijdag en na een lekkere lunch ( van stevige pannenkoeken tot grote croque messieurs of madame)hebben we aangespannen en een kleine tocht van 12 kilometer gereden.We gingen met mooi weer en kwamen toch in een stevige regenbui terecht!,
Oeps…  dat zei het weerbericht niet.Gelukkig hadden wij wel paraplus en in de bossen was het aardig te doen en nog mooier: het was niet koud.
Toch waren er een paar koetsiers een beetje nat tot op de onderbroek.‘S avonds kregen we een heerlijk diner, zie foto’s anders geloof je het gewoon niet. De Italiaan was er niks bij.Ger had pech en had een hoefsmid nodig en een geweldige kerel op leeftijd  kwam s avonds nog aan en regelde het voor een prikkie.Na het eten werd het helemaal gezellig en rond 12 werd het toch echt tijd om naar bed te gaan want morgen moeten we er op tijd uit.

  • Facebook
Zaterdag begon al met een prachtig zonnetje en een super ontbijt, waarbij de verschillende soorten jam, peren- en appelsappen of zelf, of door boeren uit de buurt werden gemaakt.Daarna bekeken de koetsiers welke afstand ze verstandig vonden voor hun paarden en Ponys  en omdat er veel  keuze was (variërend van ongeveer 10 tot wel ongeveer 50 km) kon iedereen zijn gang gaan. We hadden wel afgesproken om elkaar te ontmoeten voor een lunch ergens  halverwege de tocht.Piet, Arie en ik gingen voor de 40 kilometer en kwamen uit bij het Vlaams natuurreservaat De Oudsberg. Nou.. het was echt een berg. Het tweespan van piet vloog omhoog.Alleen mijn dappere Rencoroso kreeg even de bibbers halverwege, maar door onze verbale aanmoedigingen galoppeerde hij  zonder verder dralen omhoog. We konden daar ook niet omdraaien want het  was smal, diep en los zand dus we konden niet anders.Misschien toch een idee dat er een kleine aantekening op dat punt kan worden gegeven?

  • Facebook

We kwamen met vertraging aan op onze pauzeplaats en konden nog net onze menvrienden hallo en ajuus zeggen voordat zij weer verder gingen.Na een lekkere lunch reden we relaxed terug naar de Orshof. 40 kilometer met prachtig nazomerweer gehad.Nadat we de paarden goed hadden verzorgd en iedereen veilig weer terug was gekomen kregen we de volgende verrassing.Het arrangement Genieten van Orshof voorzag ook een viergangendiner en het was een geweldig diner, he-le-maal af, we hadden zelfs een mooie menukaart met het logo van de menvereniging op onze tafel staan. Nog nooit zoiets liefs meegemaakt. Zie foto.

  • Facebook
Op de Zondag besloten we nog een keer een mooie route te rijden. Deze werd 27 km.Toch kwamen we iedere keer bij een paar boswegen uit waar de paarden door zeker een meter water moesten waden.Mocht je paarden met watervrees hebben dan waren ze er nu gelijk van genezen dat zweer ik je.Arie, Ger en Joan verdienen ook nog eens de prijs voor hulpvaardigheid, wat zal Thom blij zijn geweest met jullie hulp.De mooiste foto’s zijn door Nieneke gemaakt die ook nog een dagje samen met Guido ons met een bezoekje kwamen vereren.Dit was een super menvakantie in alle opzichten en ik hoop dat we volgend jaar  weer kunnen genieten van zo een weekend.

Vriendelijke mengroeten,M.Thijssen

Klik op de foto voor ons fotoalbum van de menvakantie

 

Share This