Mencursus 2023

Voorlichtingsavond Nader te bepalen Pottevenweg 18 te Ysselsteyn

Mendiploma halen door middel van het volgen van een Mencursus bij Menvereniging Peel en Maas 

Met paard en wagen de weg op, picknickmandje erbij, zonnig weer, kinderen op de koets. Of een puber die graag de leidsels zelf in handen wil hebben en zo zich de mooie diverse sport van het mennen eigen maakt.
Allen zullen zich in het hedendaags drukke verkeer moeten begeven.
De daar geldende regels en gevaren zijn van een heel ander kaliber dan met de fiets of auto.
Een veilig gevoel daarin krijgen is het halen van een Mendiploma.

De weg opgaan en weten hoe je situaties moet aangaan geeft een ritje buiten ook een echt gezellig ontspannen sfeer.
Vrachtwagens, tractoren, druk verkeer en jij als bestuurder van een voertuig. Voor de wagen toch een levende ziel en het dier geeft een kick.
Deze mooie hobby met veel plezier jarenlang kunnen beoefenen, daarvoor is een mendiploma vandaag de dag onontbeerlijk.
Niet alleen ga je met de juiste kennis en attitude het drukke verkeer in, maar je bent verzekerd,  je leert je paard en andere menners beter kennen waardoor je veel nieuwe ervaringen op doet en ze ook kunt delen. 
Ook samen gezellige ritjes en verder bekwamen in de edele mensport en misschien een clubkampioenschap meedoen, behoort allemaal tot de mogelijkheden bij  de Menvereniging Peel en Maas.
Bij het behalen van het Mendiploma krijg je namelijk een jaar lang een lidmaatschap van ons gratis. 

Vooral het recreatief mennen zit vandaag de dag in de lift, natuurlijk zijn er mogelijkheden genoeg om je in de mensport te begeven, maar de basis is en blijft veiligheid en kennis van zaken: over het paard, de koets, het tuig, de regels in het verkeer en de kunde van de menner.

Dus mocht je je aangesproken voelen en zin hebben om je in je hobby te verdiepen, al meer als 25 jaar geven wij mencursussen. Deze wordt gegeven door gecertificeerde cursusleider Elbert Koelewijn ,die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Opgeven kan bij ons via het bijgevoegde e-mailadres: secretariaat@menverenigingpeelenmaas.nl met het inschrijfformulier.
Inschrijfformulier klik hier

Leslocatie

Pottevenweg 18 te Ysselsteyn

Reacties zijn gesloten.