SUPER KOETSENTOCHTJE VERREDEN IN  ROERMOND ZONDAG 17 JULI

Beste menners van de Menvereniging Peel en Maas.

Wat hebben wij genoten van de rit van Ger en Marij Verstegen (van Verstegen Meubelen in Herten), Lars Verstegen,  Marjo Aarts, Dre en Jose Suntjens in Roermond.

Alles was tot in de puntjes geregeld. Bij aankomst thee of koffie, ook aan water en frisdrank was gedacht. En vanwege de verwachte hitte werd tijdig aangekondigd dat de aanspantijd werd vervroegd naar negen uur.. Een welgemeend dank je wel aan Lars die zijn super rijdende marathon wagen ter beschikking stelde aan ondergetekende zodat ik niet vier keer op en neer hoefde te rijden. 

De route die wij hebben gereden was die van 30 km. Op vraag vanwege de verwachte hitte heeft de organisatie zelfs nog een aangepaste route aangeboden van 20 km. Onnodig te zeggen dat er maar weinigen daar gebruik van hebben gemaakt omdat het een super route was met genoeg schaduw. 

Ondanks de 25 graden was het een perfecte rit omdat het grootste deel in de bossen werd gereden. Asenray, roermond, Swalmen, Reuver alles langs de Duitse grens af is heerlijk om te rijden. Langs grote landhuizen en onverwachte kasteeltjes, hartstikke leuk. Ook was er de mogelijkheid om, als je wilde, bij  boscafeetjes  te pauzeren. Parkeerplek genoeg. Dat deden wij nu niet omdat we onderweg al werden getrakteerd op een heerlijke schrobbelaer, thee, koffie  en nog heerlijker tomatensoep. ( ja, Twee koppen gehad)

Als verrassing was er ook nog een professionele fotograaf aanwezig die de mooiste foto’s op de leukste plekken van de hele tocht heeft gemaakt. Hier de link van Rob Smits waar je alle foto’s van onze tocht kunt vinden.: www.gebaortehoes.nl adres: loogweg 4 6049 CR Roermond.

Bij terugkomst hadden we de volgende verrassing, lekkere broodjes met knakworst en genoeg te drinken. Hier kwam ik er ook achter dat mijn medekoetsiers uit wel vier verschillende menverenigingen kwamen. Te weten: de Frietkotmenners uit België, ( kreeg gelijk weer honger) Menvereniging Leveroy, Menvereniging Echt, en onze Menvereniging Peel en Maas.

Ik kan de recreanten en waarom niet onze wedstrijdmenners? van onze vereniging echt aanraden om hier weer eens in te duiken en samen zulke tochten op te pakken? Wij hadden veel plezier en bedanken we Familie Verstegen, Familie Suntjens en Marjo van harte voor de uitnodiging en hou me van harte aanbevolen bij de andere  Menverenigingen om ons de data door te geven voor hun volgende tochtjes. Ondertussen zal ik eraan werken dat Menvereniging Peel en Maas ook een tocht aan jullie kan aanbieden.

Wens jullie allemaal nog een mooie men recreatie en wedstrijdseizoen, tot ziens

Ondergetekende M. Thijssen.

Reacties zijn gesloten.